Pessimistisch AMD boekt gering nettoverlies

Advanced Micro Devices heeft over het eerste kwartaal een kleiner dan verwacht nettoverlies geleden. Maar de chipfabrikant heeft sombere verwachtingen over het huidige kwartaal.

Over het afgelopen kwartaal leed AMD een nettoverlies van 9,2 miljoen dollar, vergeleken met een nettowinst van 124,8 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Ondanks deze op het eerste oog tegenvallende cijfers, waren de resultaten beter dan analisten hadden verwacht. AMD's omzet kwam uit op 902 miljoen dollar, 24 procent lager dan de 1,19 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar.
 
Net als aartsrivaal Intel heeft AMD al enige tijd last van de kwakkelende vraag naar pc's waarin zijn processoren zijn verwerkt. Toch wist de chipmaker over het laatste kwartaal van vorig jaar een 24 procent hogere omzet te melden. Bovendien groeide het aantal verkochte chips over het afgelopen kwartaal naar boven de acht miljoen, op basis waarvan AMD marktaandeel claimt te winnen op Intel. Maar omdat de gemiddelde prijs van de chips is gedaald, wist AMD met zijn positieve verkoopcijfers geen hogere omzet neer te zetten.
 
Voor het huidige kwartaal toont AMD zich tamelijk somber. De chipmaker gaat vanwege de seizoensinvloeden uit van een 5 tot 10 procent lager verkoopvolume en een omzet die ergens tussen de 820 en 900 miljoen dollar uitkomt. Dat is lager dan de verwachtingen van analisten. Zij rekenen op een omzet van 909 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.