Succes iMac cruciaal voor Apple's resultaten

Ondanks de aansprekende verkoopcijfers van de nieuwe iMac, moest Apple over het fiscaal tweede kwartaal genoegen nemen met een 7 procent lagere winst.

De nettowinst kwam uit op veertig miljoen dollar, vergeleken met 43 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 1,5 miljard dollar, vergeleken met 1,43 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar.
 
Op de korte termijn ziet de toekomst bij Apple er niet slecht uit, met name dankzij het succes van nieuwe iMac, met plat beeldscherm, dat zich steeds nadrukkelijker lijkt uit te betalen. Over het afgelopen kwartaal wist Apple 220 duizend iMac's te verkopen. Mede daardoor durft de computerproducent de voorspelling aan dat het over het lopende kwartaal een omzet van 1,6 miljard dollar weet te boeken, meer dan de analisten hadden verwacht.
 
Door het succes van de nieuwe iMac heeft Apple nog steeds problemen met het nakomen van het stuwmeer aan orders. Maar volgens het computerconcern zal in de loop van dit kwartaal de achterstand worden ingehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.