Kwartaalomzet Nortel bijna gehalveerd

De omzet in het eerste kwartaal van het Canadese netwerkconcern Nortel Networks daalde met 49 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Waar een jaar geleden nog een omzet van 5,75 miljard dollar werd genoteerd, moest de onderneming nu tevreden zijn met verkopen ter waarde van 2,91 miljard dollar. In het laatste kwartaal van het vorige boekjaar noteerde Nortel een omzet van 3,46 miljard dollar. Het nettoverlies was met 841 miljoen dollar ook fors, hoewel het niet in verhouding staat met het verlies van 2,58 miljard dollar een jaar eerder.
 
Nortel heeft al anderhalf jaar te maken met grote problemen. In die periode werd fors in de kosten gesneden en werden tienduizenden banen geschrapt. De onderneming gaat er vooralsnog vanuit dat in het vierde kwartaal van dit boekjaar de zaken dusdanig zijn geherstructureerd dat het 'break-even'-punt wordt bereikt. De gemiddelde kwartaalomzet zal dan rond de 3,5 miljard dollar liggen, zo is de verwachting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.