Microsoft tempert winstverwachtingen

Microsoft zag in het derde kwartaal van dit boekjaar de winst stijgen, maar tempert de verwachtingen voor komende kwartaal en het volgende fiscale jaar.

De onderneming uit Redmond noteerde in het derde kwartaal een nettowinst van 2,74 miljard dollar, 12 procent meer dan de 2,45 miljard dollar van een jaar geleden. De omzet steeg ten opzichte van vorig jaar met 13 procent, van 6,4 miljard dollar naar 7,25 miljard dollar. Dat komt aardig overeen met de verwachtingen die Microsoft in januari al had uitgesproken.
 
De softwareproducent is over het vierde kwartaal echter minder optimistisch dan de Wallstreet-analisten, die over die periode een omzet verwachten van 7,65 miljard dollar. Microsoft wil niet hoger inzetten dan 7 à 7,1 miljard dollar. De nettowinst zal volgens de onderneming tussen 2,9 en 3 miljard dollar liggen.
 
Ook voor het fiscale jaar 2003 heeft Microsoft de voorspellingen wat getemperd. Over dat jaar verwacht het bedrijf een omzet tussen de 31,5- en 32,4 miljard dollar en een nettowinst van 13,3- tot 13,6 miljard dollar. De analisten zaten gemiddeld zo'n 5 procent hoger met hun verwachtingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.