Microsoft ziet winst met 12 procent stijgen

Het eerste fiscale kwartaal, dat op 31 maart eindigde, heeft Microsoft een winststijging opgeleverd van 12 procent. Toch waarschuwde het bedrijf voor lagere opbrengsten in 2002.

John Connors, chief financial officer, meldde dat het bedrijfsleven nog steeds terughoudend is met uitgaven aan informatietechnologie. Dit heeft uiteraard zijn effect op de cijfers van Microsoft. Hij wees evenwel op de cijfes van concurrenten IBM en Sun om te onderstrepen dat zijn bedrijf het zo slecht nog niet doet.
 
De omzet kwam uit op 7,25 miljard dollar, een stijging van 13 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2001. Toch vonden Wall Street-analisten dat de omzet tegenviel.
 
Doordat de spelcomputer Xbox het in Europa en Japan niet zo goed doet, heeft Microsoft de verkoopverwachtingen naar beneden bijgesteld. Het bedrijf hoopt er nu 3,5 miljoen te verkopen in plaats van de eerder verwachte 4,5 tot 6 miljoen.
De bedrijfswinst van 2,74 miljard dollar is mede te danken aan een betere beheersing van de kosten. De operationele kwamen uit op 2,55 miljard dollar, hetgeen een stuk lager ligt dan de voorspelde 2,88 miljard dollar.
 
Microsoft gaat zijn verkoperskorps versterken en nieuwe bedrijfsonderdelen inrichten, bijvoorbeeld om software te maken voor de tablet-pc die in de loop van dit jaar op de markt moet komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Tja, als je dan al fouten wil aanwijzen, wijs dan ook de FOUTEN aan. Zoals Anoniem al heeft opgemerkt gaat het duidelijk om een winstSTIJGING. Waar de schrijver van dit artikel echter wel de fout in gaat (en dan heb ik het niet over abusievelijke tikfouten zoals het woord cijfes) is de volgende zin:
"Doordat de spelcomputer Xbox het in Europa en Japan niet zo goed doet, heeft Microsoft de verkoopverwachtingen naar beneden bijgesteld."
Theo, veel plezier met het zoeken en benoemen van de hier gemaakte fout.
En nee, J. Dekkers, ik ben GEEN leraar, maar wel kien op details.

Theo,
Volgens mij ben jij leraar, of niet ?
Gr,
J. Dekkers

"Microsoft ziet winst met 12 procent STIJGEN"
"Het eerste fiscale kwartaal, dat op 31 maart eindigde, heeft Microsoft een winstSTIJGING opgeleverd van 12 procent.
Het scheelt ook als je goed leest.

Probeer eens door goed en juist taalgebruik duidelijker te zijn. Heeft Microsoft nu een winst van 12% behaald, of heeft Microsoft een 12% hogere winst behaald? Het scheelt nog al wat!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.