Optimistisch gestemd Asmi incasseert verlies

ASM International heeft over het eerste kwartaal een verlies moeten incasseren van 12,2 miljoen euro. Toch ziet de toeleverancier van de chipindustrie licht aan het einde van de tunnel.

De kwartaalresultaten verbleken bij die over dezelfde periode in 2001. Toen boekte Asmi nog een winst van 18,5 miljoen euro op een omzet van 220,6 miljoen euro. Dit keer kwam de omzet bijna 50 procent lager uit op 100,6 miljoen euro.
 
De Bilthovense toeleverancier van de chipindustrie heeft net als zijn concurrenten te kampen met het zware weer in de chipsector. Maar het ziet ernaar uit dat de marktcondities langzaam maar zeker verbeteren. Dat is onder meer te merken aan het aantal nieuwe orders voor Asmi, die over het eerste kwartaal een waarde vertegenwoordigden van 108,2 miljoen euro. Over het eerste kwartaal van vorig jaar was dat nog 93,4 miljoen euro.
 
Asmi baseert op deze cijfers zijn voorzichtige optimisme voor de komende kwartalen. Voor het lopende kwartaal gaat het bedrijf uit van gelijkblijvende of iets betere resultaten dan over de eerste drie maanden van dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.