Servicereus EDS haalt omzetdoel niet

EDS heeft over het eerste kwartaal de nettowinst met 21 procent zien dalen naar 354 miljoen dollar.

Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst van de servicereus 446 miljoen dollar. De omzet van EDS kwam uit op 5,34 miljard dollar, 7,1 procent hoger dan de 4,99 miljard dollar over het eerste kwartaal van 2001.
 
Topman Richard Brown verwacht dat zijn concern de omzetverwachtingen voor dit jaar niet kan waarmaken. Eerder had EDS aangegeven dat het voor dit jaar een omzetgroei verwacht van minstens 13 procent. Maar het ziet er nu naar uit dat het die groeicijfers pas in de tweede helft van dit jaar weet te bereiken. Analisten hadden al rekening gehouden met een lagere omzet, ook omdat grote rivaal IBM eerder met tegenvallende omzetcijfers was gekomen.
 
EDS wist de analisten wel positief te verrassen met de omvang van zijn nieuwe servicecontracten. Deze bedroeg over het afgelopen kwartaal 7,2 miljard dollar, wat weliswaar 300 miljoen dollar minder is dan over dezelfde periode vorig jaar, maar meer dan over het laatste kwartaal van 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.