Optimistisch Infineon lijdt geringer verlies

HAARLEM- Infineon heeft over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een nettoverlies geleden van 108 miljoen euro.

Dat is aanzienlijk minder dan de analisten hadden verwacht. Zij rekenden op een verlies tussen de 175 en 180 miljoen euro. Ook vergeleken met het eerste kwartaal presteerde de Duitse chipfabrikant aanzienlijk beter. Dat kwartaal werd afgesloten met een verlies van 331 miljoen euro. De omzet van Infineon daalde over het afgelopen kwartaal met 16 procent naar 1,39 miljard euro.
 
De maker van halfgeleiders toont zich voorzichtig optimistisch. Infineon zegt de eerste positieve tekenen te zien van een herstellende markt voor geheugenchips en mobiele communicatie. Het bedrijf beschikt over een positief netto kassaldo van 302 miljoen euro.
 
Infineon heeft een zwaar 2001 achter de rug als gevolg van de verminderde vraag naar halfgeleiders en de prijserosie van geheugenchips. Maar inmiddels is er binnen de geheugenmarkt sprake van opmerkelijk (prijs)herstel. Vandaar dat het bedrijf met zijn geheugenchipdivisie een 585 miljoen euro hogere omzet wist te bereiken.
 
Ook de ontwikkelingen op de markt voor mobiele telefonie beschouwt Infineon als gunstig. Vooral als gevolg van introductie van de nieuwe genereatie gsm/gprs. Ook de markt voor Bluetooth-producten groeit dit jaar naar verwachting. "We denken dat we de bodem hebben gezien binnen de halfgeleiderindustrie", verklaarde ceo Dr. Schumacher eerder. "Na de eerste bemoedigende tekenen van groeiende vraag, hopen we op een sterk marktherstel."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.