Databaseproducent Software AG ploetert voort

Software AG, de Duitse databaseleverancier, verkeert nog steeds in zwaar weer en verwacht geen verbetering op de korte termijn.

Het verlies liep over het afgelopen eerste kwartaal op naar 2,4 miljoen euro, vergeleken met 1,5 miljoen euro een jaar eerder. De omzet bleef steken op 116,4 miljoen euro, tegen 128,4 miljoen euro over de eerste drie maanden van 2001.
 
De belangrijkste reden voor de terugval van de omzet, is toe te schrijven aan de bijna halvering van de inkomsten uit licenties: van 42,6 miljoen euro vorig jaar, naar 24,6 miljoen euro over het afgelopen kwartaal. Software AG wijt het verval aan de 'extreme terughoudendheid bij klanten om te investeren in it'.
 
Software AG sleutel-databaseproducten voor mainframes - Adabas en Naturel - genereerden aanzienlijk minder inkomsten: 14,7 miljoen euro tegen 25,7 miljoen euro vorig jaar. Maar ook de software voor electronic business en de EntireX integratietechnologie leverden aanzienlijk minder geld op. Het enige product dat beter scoorde was de Tamino XML-database. Software AG, dat binnen de databasemarkt moet opboksen tegen grootheden als Oracle, is onzeker of dit jaar nog herstel zal intreden. De databaseleverancier rekent eerder op volgend jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.