Xerox in rood door herstructureringslasten

Copierconcern Xerox is ook over het eerste kwartaal in het rood blijven steken met een nettoverlies van 64 miljoen dollar.

Xerox moest de publicatie van zijn kwartaalresultaten uitstellen door problemen met de boekhouding. Het bedrijf kreeg hiervoor van de Amerikaanse beurswaakhond Sec eerder deze maand een geldboete opgelegd van tien miljoen dollar.
 
Het omvangrijke verlies over de eerste drie maanden van dit jaar werd voor een belangrijk deel veroorzaakt door een herstructureringslast van 105 miljoen dollar en ongunstige wisselkoersinvloeden van twaalf miljoen dollar. Zonder deze extra kosten, zou Xerox over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 53 miljoen dollar hebben geboekt. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst nog 202 miljoen dollar.
 
De omzet van het concern viel met 11 procent terug van 4,2 miljard naar 3,7 miljard dollar. De producent van copiers verwacht in de loop van het jaar betere resultaten te behalen, hoewel het tevens rekening houdt met een stevige concurrentie van met name de Japanse rivalen, waaronder Canon en Ricoh.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.