AOL Time Warner lijdt recordverlies

Mediagigant AOL Time Warner heeft door belabberde resultaten van internettak America Online een flinke financiële tik gekregen.

Het verlies over het eerste kwartaal bedroeg maar liefst 54,2 miljard dollar, een record in de Amerikaanse bedrijfshistorie. Dit verlies is voornamelijk het gevolg van afschrijvingen op deelnemingen en activiteiten, waaronder die van America Online. Vorig jaar bedroeg het verlies van AOL Time Warner nog 1,37 miljard dollar.
 
Het mediaconcern wist wel een hogere omzet te realiseren, namelijk met 7,1 procent naar 9,76 miljard dollar. Maar dat kon niet verhinderen dat analisten zich een hoedje schrokken van het eindresultaat. Opnieuw begint daardoor de twijfel post te vatten over de gezondheidstoestand van America Online.
 
De internettak had met name te maken met een verder terugvallende omzet uit online advertenties, de inkomstenbron waar AOL voor een belangrijk deel van afhankelijk is. Goed nieuws was wel dat het aantal abonnees van AOL nog steeds gestaag toeneemt, in dit geval met 1,4 miljoen, waardoor de omzet uit abonnee-inkomsten met 19 procent toenam. Voor de komende kwartalen verwacht AOL Time Warner een langzame verbetering van de resultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.