Cijfers DT-dochter T-Systems vallen tegen

Deutsche Telekom heeft voor het eerst in zijn bestaan de cijfers bekendgemaakt van dochter T-Systems, Europa's een-na-grootste it-serviceverlener

De cijfers zijn niet zo goed als ze er op het eerste gezicht uitzien. Het verlies voor belastingen kwam afgelopen jaar uit op 289 miljoen euro, vergeleken met een winst van 2,5 miljard euro over 2000. Het bedrijf gaf geen netto-verliescijfers af.
 
Het verlies wordt vooral veroorzaakt door onder meer afschrijvingen en de amortisatie en goodwill die de aankoop van Debis Systemhaus met zich meebracht.
 
T-Systems kon vorig jaar de omzet van Debis Systemhaus alleen in de cijfers voor het vierde kwartaal van 2000 meerekenen. Doordat nu het hele jaar 2001 meetelt, maakte de omzet een sprong van 32 procent naar 11,2 miljard euro.
 
De it-dienstverlener ontstond in 2000 uit de fusie tussen de netwerk- en systeemintegratie-divisie van Deutsche Telekom met Debis Systemhaus. Het bedrijf richt zich op het implementeren en onderhouden van telecommunicatie-systemen. Volgens T-Systems bereikt deze markt rond 2004 wereldwijd een waarde van 250 miljard euro. Er werken momenteel 41 duizend mensen bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-25T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.