Ariba noteert pro forma kwartaalwinst

Ariba heeft drie maanden eerder dan verwacht een bescheiden pro forma nettowinst over het kwartaal kunnen boeken.

De winst van 1,1 miljoen dollar over het tweede kwartaal werd genoteerd bij een omzet van 57,2 miljoen dollar. Dat is 57 procent lager dan de omzet in het tweede kwartaal van het vorige boekjaar. Het pro forma nettoverlies in het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2001 bedroeg 48,3 miljoen dollar.
 
De pro forma resultaten zijn exclusief de uitgaven die zijn gerelateerd aan de afschrijvingen voor goodwill en andere immateriële zaken, 'business partner warrants', kosten voor herstructureringen en de afkoop van leasecontracten, en vergoedingen in de vorm van aandelen. Als deze kosten wél worden meegenomen - zogeheten verslaglegging volgens GAAP - dan resulteert dat in een nettoverlies van 154 miljoen dollar. Dat is overigens veel minder verlies dan in hetzelfde kwartaal van 2001. Toen was het nettoverlies op basis van GAAP 1,8 miljard dollar.
 
Ariba levert zogeheten esm-oplossingen (enterprise spend management). Deze geven bedrijven de mogelijkheid om met één enkele toepassing hun gehele uitgavencyclus - van analyse en sourcing tot en met procurement - te beheren en te verbeteren. De onderneming concurreert in dit marktsegment met bedrijven als SAP en Oracle.
 
Volgens Bob Calderoni, president en ceo van Ariba, bouwt Ariba "aan de reputatie van een stabiel bedrijf, ondanks de huidige marktomstandigheden. We zijn goed gepositioneerd voor snelle groei in onze inkomsten, wat zal resulteren in pro forma winstgevendheid. Eerder dan verwacht hebben we pro forma break-even gedraaid en we verwachten dat, zodra de it-markt weer aantrekt, de pro forma inkomsten zullen stijgen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.