Peregrine geconfronteerd met boekhoudfouten

Peregrine Systems heeft zijn topman en financieel directeur vervangen, nadat de nieuwe accountant onregelmatigheden ontdekte in de boekhouding.

Eind vorige maand verving het Amerikaanse softwarebedrijf zijn accountant Andersen door Kpmg. Deze accountant ontdekte al snel een aantal mogelijk onregelmatigheden in de financiële verslaggeving over de fiscale boekjaren 2001 en 2002. Het zou daarbij gaan om een bedrag van honderd miljoen dollar in omzet, ongeveer 8 procent van de totale omzet van Peregrine.
 
Meteen na het nieuws maakte de koers van Peregrine een duikeling met 65 procent naar 89 dollarcent. In een verklaring maakte de software-onderneming bekend dat het meteen van start gaat met een intern onderzoek naar de boekhoudpraktijken.
 
Peregrine is het zoveelste bedrijf in de ict-sector dat aangesproken wordt op zijn boekhoudpraktijken. Na de Enron-affaire werd een reeks van it- en telecomconcerns, waaronder Global Crossing, door de Amerikaanse beurswaakhond Sec aangesproken op hun financiële verslaggeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.