Qwest duikelt nog verder in het rood

KPN-partner Qwest heeft over het eerste kwartaal het verlies zien toenemen naar 698 miljoen dollar.

Over dezelfde periode vorig jaar leed het Amerikaanse telecomconcern nog een verlies van 46 miljoen dollar. Ook de omzet kreeg een tik en kwam uit op 4,37 miljard dollar, 14 procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar.
 
Qwest kampt net als de meeste van zijn concurrenten, met de aanhoudend slechte marktomstandigheden voor telecommunicatiebedrijven. De tegenvallende resultaten zijn vooral het gevolg van de terugvallende omzet uit lokale telefonieactiviteiten in de veertien Amerikaanse staten waar het concern actief is. De inkomsten daalden hier met 3 procent naar 3,47 miljard dollar. Daar stond een 77 procent hogere omzet voor de hoge snelheid breedbandinternet-activiteiten tegenover, maar deze inkomsten tellen in het totale resultaatplaatje van Qwest voorlopig nog veel minder zwaar mee.
 
Qwest probeert er alles aan te doen de kosten verder in de hand te houden. Het concern heeft alweer nieuwe saneringsplannen op stapel staan, die zowel het ontslag van extra personeel als het afstoten van bedrijfsonderdelen met zich mee zullen brengen.
 
Intussen zijn diverse Amerikaanse staten begonnen met een onderzoek naar geheime afspraken die Qwest met een aantal van zijn rivalen zou hebben gemaakt. Deze concurrenten zouden zich onthouden van het opperen van bezwaren tegen de uitbreiding van het concern, in ruil voor onder meer gunstige voorwaarden bij het huren van delen van het Qwestnetwerk. Daarnaast heeft de Amerikaanse beurswaakhond Sec nog steeds een onderzoek lopen naar vermeende onregelmatigheden in de boekhouding van Qwest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.