Cray optimistisch ondanks terugval winst

Supercomputerleverancier Cray heeft over het eerste kwartaal de nettowinst zien dalen naar 749 duizend dollar, maar ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst van Cray 2,8 miljoen dollar. Maar dit keer moest Cray in de resultaten een herstructureringslast van 1,9 miljoen dollar opnemen. Anders was het nettoresultaat uitgekomen op 2,6 miljoen dollar.
 
Dankzij 'ongewoon hoge marges' op de verkoop van zijn MTA-2-, SV1ex- en T3E-supercomputers, wist Cray de omzet op te vijzelen van 26,1 miljoen dollar over het laatste kwartaal van 2001 naar 35,2 miljoen dollar nu. Maar dat is nog altijd aanzienlijk minder dan de 48,7 miljoen dollar van over de eerste drie maanden van vorig jaar.
 
Cray rekent voor heel 2002 op een omzet van 160 miljoen dollar. Daarbij moet de doorverkoop van de SX-6 machines van Nec voor extra inkomsten zorgen, evenals de T3E supers die vanaf het derde kwartaal volledig beschikbaar zijn. Ook verwacht Cray veel van de nieuwe generatie SV2's die later dit jaar op de markt verschijnen. Voor 2003 rekent Cray op een stevig omzetherstel, naar rond de 200 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.