Cisco weet winst op niveau te houden

Dankzij een streng kostenregime kon Cisco over het fiscaal derde kwartaal beter dan verwachte cijfers laten zien.

De leverancier van netwerkonderdelen wist een nettowinst van 729 miljoen dollar te boeken, vergeleken met een verlies van 2,7 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. Daarbij moet echter wel opgemerkt worden, dat Cisco op dat moment een extra afschrijving van in totaal bijna 3,5 miljard dollar moest doorvoeren op onder meer overtollige voorraden.
 
Cisco zag de omzet over het afgelopen kwartaal met 2 procent toenemen naar 4,82 miljard dollar. Maar de omzet bleef vrijwel gelijk aan het kwartaal ervoor en dat geeft aan dat Cisco nog steeds last heeft van het kwakkelende high tech-klimaat. Toch weet de leverancier van netwerkonderdelen de tegenwind aanzienlijk beter te weerstaan dan zijn rivalen, zoals Lucent en Nortel. De laatste werden de afgelopen periode geconfronteerd met dalende omzetten.
 
Cisco hanteert inmiddels een streng kostenregime, om de tegenvallers aan de inkomstenkant te kunnen compenseren. Zo maakt het gebruik van goedkopere onderdelen. Topman John Chambers verklaarde in een toelichting dat hij betere verwachtingen heeft voor het huidige kwartaal en 'behoedzaam optimistisch' is over de toekomst. "Maar er is nog geen sprake van een structureel herstel."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.