Hewlett-Packard draait winstgevend kwartaal

Hewlett-Packard heeft het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 252 miljoen dollar. Echte groei verwacht het bedrijf niet voor 2003.

Bij de toelichting op de kwartaalcijfers toonde ceo Carly Fiorina zich tevreden. Ondanks een moeilijk kwartaal, waarin de overname van Compaq zijn gestalte moest krijgen en het bedrijf een rechtszaak met Walter Hewlett moest afhandelen, is het gelukt de winst omhoog te brengen naar 252 miljoen dollar. Een jaar geleden lag de kwartaalwinst nog op 47 miljoen dollar.
 
De omzet daarentegen daalde met negen procent van 11,67 miljard dollar naar 10,62 miljard. Vooral computersystemen voor het bedrijfsleven, ingebedde systemen en adviesdiensten moesten een veer laten. Daar stond een solide prestatie tegenover van printers en beeldapparatuur, outsourcing en ondersteuning.
 
Vooruit kijkend zei Fiorina dat een licht herstel wellicht nog de tweede helft van dit jaar mogelijk is, maar dat echte verbetering pas in 2003 gaat optreden. Het bedrijf, dat onlangs de overname van Compaq afrondde, zal op 4 juni meer inzicht geven in de bedrijfsvoering van de nieuwe HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.