CA weet verlies ruim terug te dringen

Computer Associates meldt een kwartaalverlies van 238 miljoen dollar. Een jaar geleden was het verlies nog 410 miljoen dollar.

Het afgelopen kwartaal heeft CA zijn supply chain-producten, verenigd onder de merknaam InterBiz, afgestoten, omdat het bedrijf er geen winst mee wist te maken. Dit heeft kosten met zich meegebracht die 'niet meer waren dan zestig miljoen dollar'. Als deze kosten niet zouden zijn meegeteld, zou het verlies lager zijn dan vier of vijf cent per aandeel. CA had eerder gemeld dat het verlies rond die vier cent zou liggen.
 
De omzet uit licenties kwam uit op 772 miljoen dollar; dat lag een jaar daarvoor op 730 miljoen dollar. CA gebruikt een speciale techniek om de waarde van licenties voor meerjarige contracten boekhoudkundig te verwerken. Deze methode vermindert de druk op de verkopers en klanten en biedt aandeelhouders meer houvast. Toch is de Securities and Exchange Commission aan het uitzoeken of die boekhoudmethode wel door de beugel kan.
 
Nadat CA de cijfers dinsdagavond bekend maakte, is het aandeel met 6,6 procent omhoog gegaan naar 19,10 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.