Atos-Origin waarschuwt voor 'slap' 2002

Bernard Bourigeaud, ceo en chairman van Atos-Origin, waarschuwt voor lage winstcijfers in 2002. Gebrek aan vraag naar systeemintegratie is daar debet aan.

"Als gevolg van de vertraging in de vraag naar adviesdiensten en systeemintegratie", aldus de ceo, "blijven we terughoudend over de winstgroei over het hele jaar. De omzetgroei zal in de lagere regionen van 7 en 8 procent liggen, maar de winst zal rond de 8,5 procent uitkomen." Het bedrijf had eerder de verwachting uitgesproken dat de omzetgroei in 2002 rond de 9 procent zou liggen.
 
Systeemintegratie blijft een zwak onderdeel. De omzet daalde 12 procent in het eerste kwartaal van 2002. Het bedrijf verwacht niet dat dit nog aantrekt voor 2003. De groei van beheerdiensten daarentegen lag op 23 procent, aangejaagd door het zesjarige contract van 300 miljoen euro dat het bedrijf onlangs met KPN tekende voor het beheer van 25 duizend werkstations.
 
Atos-Origin is er tot nog toe in geslaagd de neergaande lijn die collegabedrijven als Cap Gemini in 2001 ervoeren, te ontwijken. Maar het ziet er nu naar uit dat het bedrijf zich aan de zijde van hun concurrenten kan scharen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-16T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.