CMG tempert groeiverwachtingen voor 2002

It-dienstverlener CMG verwacht over de eerste helft van 2002 een lagere omzet in de ict-diensten, maar denkt dat de operationele marge op niveau blijft.

Volgens Cor Stutterheim, voorzitter van de raad van bestuur bij CMG, heeft het bedrijf sterk gepresteerd in de sectoren Overheid en Outsourcing. Hij stelt wel dat daar andere sectoren tegenover staan waar de klanten nog niet voldoende vertrouwen hebben om nieuwe projecten te beginnen, behalve daar waar het meetbare kostenbesparingen oplevert in hun huidige rapportageperiode. "Daarom is het waarschijnlijk dat onze omzet voor het eerste halfjaar licht lager zal zijn dan in het tweede halfjaar van het vorig jaar, maar de operationele marge voor ict-diensten zal op een vergelijkbaar niveau blijven", aldus Stutterheim. In de tweede helft van 2001 bedroeg die marge 7,3 procent. De omzet lag toen op circa 638 euro.
 
Stuttenheim: "Ondanks de lagere operationele marge in de Benelux, die onder invloed staat van voortdurende prijsdruk en een lagere productiviteit, laat deze winstgevendheid het resultaat zien van de kostenbesparingen en de herstructureringsmaatregelen die zijn doorgevoerd in 2001."
 
Over het bedrijfsonderdeel Wireless Data Solutions kon de bestuursvoorzitter een positiever verhaal vertellen. Daar is sprake van duidelijke omzetgroei en denkt CMG voor het hele jaar 2002 een winst te kunnen rapporteren. "Het wereldwijde contract met Hutchison 3G en de voortgaande verkoop van 2,5/3g-multimedia-messaging en 'unified communications'-producten onderschrijven die verwachting. Maar ook omzetten uit onderhoudscontracten en voortgaande groei in sms-capaciteit in markten buiten Europa, met name in Noord- en Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië. Hoewel we, onvermijdelijk, niet alle contracten in de multimedia-messaging-arena hebben gekregen, hebben we geleverd of bevestigde opdrachten ontvangen voor twaalf systemen", aldus Stuttenheim.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.