AND boekt ton winst in eerste kwartaal

Het terug opkrabbelende AND International Publishers heeft in het eerste kwartaal van 2002 een nettowinst gerealiseerd van honderdduizend euro.

Dat heeft de elektronische uitgever gisterenmiddag bekendgemaakt. De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op twee miljoen euro. "Dit bevestigt dat het herstel zich na de surséance voortzet", stelt AND in een persbericht. De omzetverbetering komt volgens de uitgever onder meer door de zogeheten 'legal audits', waardoor AND de controle op het gebruik van zijn intellectuele rechten bij zijn klanten aanmerkelijk heeft kunnen verbeteren. Verder werpen volgens het bedrijf de verbeteringen in de kostenbeheersing en administratieve organisatie hun vruchten af.
 
AND heeft echter nog altijd behoefte aan additionele financiering op middellange termijn. "Dit is nodig om beoogde investeringen te kunnen doen die de huidige groei in goede banen moeten leiden. En om de vermogenspositie van de onderneming te verstevigen", schrijft het bedrijf.
 
De elektronische uitgever zegt geen negatieve effecten te hebben ondervonden van de 'algemene malaise' in de ict-sector. Wel zegt de onderneming te merken dat met name klanten in de internetsector in West-Europa onder financiële druk staan, "vanwege het uitblijven van bestendige inkomstenmodellen en de vertraging van de introductie van het mobiele internet".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.