Sun op koers voor winst in vierde kwartaal

Sun Microsystems maakte gisteren bekend nog steeds op koers te liggen naar een terugkeer in de zwarte cijfers in het vierde kwartaal.

De vertrekkendechief financial officer Mike Lehman verwacht een lichte stijging van de omzet ten opzichte van de drie miljard dollar van het voorbije kwartaal. Ook voorspelt Lehman dat de marges iets zullen toenemen. Dat samen moet uiteindelijk leiden tot winst over het vierde kwartaal, dat wordt afgesloten op 30 juni. Voor Sun zou dat de eerste winst betekenen in meer dan een jaar.
 
Volgens Lehman is de terugkeer naar de zwarte cijfers echter nog allerminst een abc'tje. Er moet door de onderneming nog flink aan worden getrokken om de gestelde doelen te verwezenlijken. Maar de cfo is ervan overtuigd dat dat gaat lukken.
 
Volgens een onderzoek van ict-marktonderzoeker IDC handhaaft Sun Microsystems overigens zijn positie als 's werelds grootste leverancier van Unix-werkstations. In het eerste kwartaal van 2002 behaalde Sun een marktaandeel van 68 procent en een omzet van 225 miljoen dollar, aldus de onderzoekers. Qua aantal geleverde werkstations bleef Sun de gezamenlijke concurrentie voor. Wat betreft omzet vergrootte Sun zijn marktaandeel tot 42 procent.
 
De resultaten sluiten volgens IDC aan bij de nummer-één-positie van Sun als leverancier van Unix-werkstations in 2001. Wat betreft omzet neemt Sun al veertien jaar de toppositie in, aldus het IDC-onderzoek. "Sun Microsystems heeft zijn toppositie in de Unix/Risc-markt weten te behouden. De onderneming weet bovendien steeds nieuwe 'verticals' en segmenten te veroveren", stelt Kara Yokley, onderzoeksmanager workstationprogramma van IDC. "En de introductie van nieuwe visualisatiesystemen biedt Sun de kans verder te groeien in de traditionele workstation-markt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.