Vodafone lijdt record nettoverlies

Vodafone, moeder van het Nederlandse Vodafone Libertel, heeft over het eind maart afgesloten boekjaar een nettoverlies geleden van 25,6 miljard euro.

Het Britse mobiele belbedrijf is daarmee onder de Europese bedrijven, de onderneming die over een jaar het grootste nettoverlies heeft geboekt. Over het voorgaande jaar bedroeg het verlies van Vodafone nog 15,7 miljard euro.
 
De belangrijkste oorzaak van de zware verliezen moet worden gezocht in de omvangrijke afschrijvingen op diverse buitenlandse dochters. Zo trof Vodafone voorzieningen voor circa 9,5 miljard euro voor afschrijvingen op de waarde van het ongeveer twee jaar geleden overgenomen Duitse Mannesmann en een dochteronderneming in Japan.
 
De omzet van Vodafone steeg met 52 procent naar 36,1 miljard euro. Analisten waren daarnaast niet geheel ontevreden over het resultaat, omdat Vodafone vergeleken met de meeste andere telecomconcurrenten minder schulden heeft. Bovendien noteerde Vodafone een hoger Ebidta-resultaat - dus voor belasting, rente, afschrijving en buitengewone lasten - van 9,8 miljard euro, 44 procent meer dan over het jaar ervoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.