Fujitsu belandt in de rode cijfers

Fujitsu is over het afgelopen fiscaal boekjaar, dat eindigde op 31 maart, in de rode cijfers beland. Dat maakte het bedrijf afgelopen week bekend.

Het Japanse services- en hardwarebedrijf leed een verlies van 3,1 miljard dollar, vergeleken met een nettowinst van 68 miljoen dollar over het voorgaande boekjaar. De omzet viel met 9 procent terug naar 40,2 miljard dollar.
 
Fujitsu nam een last van 335 miljoen dollar voor de herstructurering van zijn noodlijdende divisies voor telecommunicatie- en elektronische onderdelen.
 
In een optimistische toelichting verklaarde het it-concern dat het ergste leed voor wat betreft de vraag naar pc's en mobiele telefoons lijkt te zijn geleden. Bovendien lijkt volgens Fujitsu een herstel van de vraag naar halfgeleiders in zicht. Op basis van deze verwachtingen gaat het bedrijf voor het lopende fiscaal boekjaar, dat eindigt op eind maart 2003, uit van een break even resultaat op een iets hogere omzet van 4 procent naar 41,8 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.