i2 Technolgies ziet verlies verder oplopen

Bedrijfssoftwarespecialist i2 Technologies heeft over het afgelopen jaar een nettoverlies geboekt van 7,75 miljard dollar.

Een jaar eerder bedroeg het nettoverlies nog 'slechts' 1,75 miljard dollar. Zowel in 2001 als in 2000 was er echter sprake van bijzondere aflossingen en afschrijvingen van immatriële goederen. In het afgelopen jaar was dat een bedrag van 7,53 miljard dollar, vooral veroorzaakt door de acquisitie van Aspect Development in 2000. Een jaar eerder bedroegen de bijzondere aflossingen 1,72 miljard dollar. De omzet over 2001 bedroeg 985,6 miljoen dollar. Dat is 12,5 procent minder dan de 1,13 miljard dollar die in 2000 werd genoteerd.
 
De cijfers werden bekendgemaakt op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, die gisteren plaatsvond in Dallas. Opmerkelijk genoeg was de financiële pers daarbij niet welkom. Althans, zij kreeg een half uur voor het begin van de vergadering te horen dat alleen aandeelhouders voorzien van een stemkaart naar binnen mochten, alsmede geïnteresseerden met een speciale uitnodiging. Journalisten die aanwezig wilden zijn, hadden vooraf zo'n speciale uitnodiging moeten regelen. Ter plekke was dat niet meer mogelijk. Met als gevolg dat er geen enkele journalist naar binnen mocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-31T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.