Adobe ziet winst dalen, maar is hoopvol

Adobe Systems boekte over het afgelopen tweede kwartaal een 11 procent lagere nettowinst.

De leverancier van grafische desktopsoftware boekte een winst van 54,3 miljoen dollar, tegenover 61,3 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 317,4 miljoen dollar, tegenover 344,1 miljoen dollar een jaar eerder.
 
Toch deed Adobe het beter dan de meeste analisten hadden verwacht. Zij hadden gerekend op een omzet van ongeveer 316 miljoen dollar. De beter dan verwachte resultaten heeft Adobe vooral te danken aan de succesvolle introductie van zijn nieuwe Photoshop-software. "Het op de markt brengen van Photoshop 7 heeft onze omzet zeker goed gedaan", aldus ceo Bruce Chizen. Photoshop 7 is afgestemd op de nieuwe besturingssystemen van de belangrijkste softwareleveranciers, waaronder Windows XP van Microsoft en OS-10 van Apple.
 
Voor het derde kwartaal rekent Adobe op een omzet van tussen de 300 en 320 miljoen dollar. Voor het vierde kwartaal gaat het bedrijf, wederom door de verwachte continuering van het succes van Photoshop, uit van een omzet van tussen de 315 en 345 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.