UPC krijgt nog twee weken uitstel

Het in financiële moeilijkheden verkerende kabelbedrijf UPC krijgt van de banken nog twee weken respijt om een schuldsanering door te voeren.

Dit meldt Het Financieele Dagblad. UPC is druk doende overeenstemming te bereiken met een grote groep obligatiehouders en met moederconcern United Global Com (UGC), maar heeft hiervoor meer tijd nodig. Volgens ingewijden zou er bij deze schuldsaneringbesprekingen goede vooruitgang worden geboekt en zijn de banken daarom nog enigszins coulant.
 
UPC schortte begin februari de rentebetalingen van 113 miljoen euro op uitstaande obligaties op, omdat het in onderhandeling trad met obligatiehouders over een herkapitalisatie van de balans. De banken konden vanaf dat moment contractueel hun kredieten ter waarde van 3,2 miljard euro opeisen, maar ze gaven UPC herhaaldelijk uitstel. Dit keer tot 1 juli.
 
UPC wil zes miljard euro aan uitstaande obligaties en 1,5 miljard euro aan preferente aandelen omruilen tegen gewone aandelen. Als de obligatiehouders over de brug komen, neemt de schuld van de kabelaar fors af. Deze schuld bedraagt inmiddels in totaal elf miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Gewoon platgooien.... ze sluiten bij mij ook het water af als ik 1 keer niet betaal.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.