Dell houdt vast aan optimistische cijfers

Ondanks de aanhoudende economische tegenwind, rekent computerproducent Dell op groei in het lopende kwartaal.

Volgens financieel directeur Jim Schneider van Dell, blijft de computermarkt ook over 2002 zwakjes, maar zal zijn bedrijf er toch in slagen opnieuw marktaandeel te winnen. Dell gaat zich de komende maanden richten op het verder terugdringen van de operationele kosten en het verder opvoeren van de cash flow (de nettowinst plus afschrijvingen).
 
Schneider gaat ervan uit dat Dell in staat is zijn eerdere voorspellingen over het tweede kwartaal waar te maken. Daarbij gaat het om een winst per aandeel van 18 dollarcent en een omzet van 8,2 miljard dollar, hetgeen 8 procent meer is dan over dezelfde periode vorig jaar.
 
Volgens The Wall Street Journal zal Dell zich in de toekomst in toenemende mate gaan richten op de printermarkt. Volgens Schneider is zijn bedrijf er nog over aan het dubben of het zelf een printer met het merk Dell zal gaan ontwikkelen en op de markt brengen, of dat het daarvoor een partner in de arm neemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.