Cmgi weet financieel verval niet te stoppen

Cmgi heeft over het afgelopen fiscaal derde kwartaal zijn verlies weten te beperken. Toch zijn de vooruitzichten voor de eens zo succesvolle internetinvesteerder bleekjes.

Over het afgelopen derde kwartaal leed Cmgi een verlies van 125,2 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 988,5 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
De netto omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 187,4 miljoen dollar.
 
De kans is echter klein dat Cmgi de opgaande lijn weet vast te houden. Voor het huidige fiscaal vierde kwartaal rekent de internetinvesteerder op een omzet die ergens tussen de 144 en 154 miljoen dollar ligt. Eerder voorspelde Cmgi nog dat de kwartaalomzet ergens tussen de 205 en 215 miljoen dollar zou liggen. Dit betekent geen goed nieuws voor het te verwachten jaarresultaat. Eerder ging het bedrijf er nog vanuit dat de omzet over het fiscale boekjaar ergens in de buurt van de 825 miljoen dollar zou uitkomen, maar nu mag Cmgi al blij zijn als het 744 miljoen dollar weet binnen te halen.
 
Vervelender is dat Cmgi zijn operationele verlies voor het volledige fiscale jaar ziet oplopen naar 206 miljoen dollar, terwijl eerder nog op een verlies van tussen de 165 en 175 miljoen dollar was gerekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.