AMD: '26 Procent lagere kwartaalomzet'

Advanced Micro Devices houdt er rekening mee dat de omzet over het lopende tweede kwartaal ruim een kwart lager uitvalt dan verwacht.

AMD volgt daarmee aartsrivaal Intel, dat op 6 juni al waarschuwde voor lagere omzetten. Analisten rekenden na die waarschuwing al op een lagere kwartaalomzet voor het bedrijf.
 
Maar de waarschuwing die de chipleverancier nu heeft afgegeven is nog veel lager dan ze hadden verwacht. Waarschijnlijk komt de omzet van AMD ergens uit tussen de 620 en 700 miljoen dollar, terwijl de analisten gemiddeld genomen hadden gerekend op 841 miljoen dollar.
 
De chipproducent wijst als oorzaak van de tegenvallende prognoses naar het verdere verval van de chipprijzen en de aanhoudend zwakke vraag naar personal computers. Toch ziet het ernaar uit dat AMD vergeleken met Intel onevenredig hard wordt getroffen door de aanhoudende prijsoorlog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.