Lagere winst Oracle in lijn met verwachting

Oracle boekte over het fiscaal vierde kwartaal een 23 procent lagere nettowinst.

De databasesoftware-leverancier noteerde een winst van 655,9 miljoen dollar, vergeleken met 854,9 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Oracle's omzet bedroeg 2,77 miljard dollar, 16 procent minder dan de 3,29 miljard dollar die over dezelfde periode vorig jaar werd binnengehaald.
 
Ondanks de terugval van de resultaten wist Oracle, dankzij een reeks kostenbesparingen van om en nabij de 22 procent, te voldoen aan de eerder naar beneden bijgestelde verwachtingen. Sommige analisten waren zelfs verrast dat het concern het beter deed dan verwacht, qua omzet (2,77 miljard in plaats van 2,5 miljard dollar).
 
Toch ziet de toekomst voor Oracle er nogal bleekjes uit. Volgens financieel directeur Jeff Henley is er weinig zicht op een herstel van de technologiebestedingen. In ieder geval voor de komende zes maanden verwacht Oracle geen substantiële opleving van de vraag. Oracle heeft inmiddels zijn kostendruk teruggebracht van twee miljard dollar naar 1,5 miljard dollar en voorziet voor de komende tijd geen verdere ontslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.