Red Hat ziet nettoverlies wegsmelten

Red Hat heeft over het eerste kwartaal zijn nettoverlies teruggebracht naar 4,3 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 27,6 miljoen dollar.

De Linux-leverancier kampt wel met een teruglopende omzet. Deze bedroeg 19,5 miljoen dollar, vergeleken met 21,4 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet is wel ietwat hoger dan de onderneming eerder voorspelde.
 
Red Hat richt zich met het Linux in toenemende mate op zakelijke klanten, hetgeen de winstmarge ten goede is gekomen. De verkoop aan grote bedrijven nam vergeleken met het voorgaande kwartaal met 8 procent toe.
 
Voor het tweede kwartaal gaat Red Hat ervan uit dat de omzet zal toenemen naar tussen de 21,8 en 22,4 miljoen dollar, waarvan 90 tot 92 procent volgens financieel directeur Kevin Thompson afkomstig zal zijn van zakelijke klanten. Als het Red Hat lukt meer Linux-pakketten aan bedrijven te verkopen, blijft de doelstelling van 26 procent omzetgroei over het fiscaal boekjaar 2003 in zicht, aldus de financieel directeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.