Nokia waarschuwt voor lagere omzetgroei

Nokia heeft zijn omzetprognose voor de tweede helft van 2002 naar beneden bijgesteld.

Gedurende de twee helft van dit jaar zal de omzet met maximaal 10 procent toenemen. Eerder ging de Finse marktleider in mobiele telefonie nog uit van een omzetgroei van 15 procent. Begin vorig jaar moest Nokia ook al zijn omzetverwachting voor het tweede kwartaal naar beneden bijstellen. De verwachting is nu dat de kwartaalomzet met 2 tot 6 procent zal dalen in plaats van met 2 tot 7 procent zal stijgen.
 
Reden voor de tegenvallende cijfers is volgens Nokia dat klanten hun mobiele telefoons minder snel vervangen dan verwacht. Bovendien hebben zakelijke klanten hun bestedingen aan telecomnetwerken naar beneden geschroefd.
 
Nokia blijft wel bij zijn prognose dat er dit jaar wereldwijd 400 tot 420 miljoen mobiele telefoons zullen worden verkocht. Vorig jaar waren dat er nog 380 miljoen. Bovendien acht het bedrijf een marktaandeel van 40 procent nog steeds haalbaar. Nu schommelt dit rond de 35 procent. Nokia hoopt de sprong in marktaandeel onder meer te bewerkstelligen met een serie nieuwe modellen die zijn uitgerust met een kleurenscherm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.