3Com verrast met geringer verlies

3Com leed over het fiscaal vierde kwartaal tot veler verrassing een kleiner dan verwacht verlies.

De Amerikaanse leverancier van computeronderdelen leek vorig jaar op de afgrond af te stevenen met een verlies van 517,7 miljoen dollar op een omzet van 468 miljoen dollar. Maar dankzij een aantal ingrijpende bezuinigingsoperaties en herstructureringen, wist het bedrijf de schade nu te beperken tot een verlies van 24 miljoen dollar. 3Com schrapte vorig jaar ongeveer de helft van de banen, sloot fabrieken en besteedde een belangrijk deel van zijn productie uit.
 
Toch is 3Com nog lang niet uit de zorgen, al was het alleen maar doordat de omzet over het afgelopen kwartaal 5 procent lager uitviel dan de 356 miljoen dollar over het afgelopen fiscaal derde kwartaal.
 
Over het afgelopen boekjaar moest 3Com een nettoverlies van 596 miljoen dollar incasseren op een omzet van 1,47 miljard dollar. Het boekjaar ervoor bedroeg het verlies nog 965,4 miljoen dollar op een omzet van 2,82 miljard dollar. Het management van 3Com vertrouwt erop dat het door de saneringsmaatregelen de vraag of het bedrijf wel dan niet kan voortbestaan achter zich kan laten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.