Resultaten Asmi boven verwachting

Asmi presteert beter dan verwacht. De chipindustrie-toeleverancier denkt dat het resultaat over het lopende tweede kwartaal 30 procent hoger uitvalt dan verwacht.

 Asmi voorspelt dat het verlies over het tweede kwartaal onder de acht miljoen euro zal blijven bij een omzet boven de 130 miljoen euro. In april, bij de publicatie van de eerstekwartaal-cijfers, ging Asmi er nog vanuit dat het resultaat over het tweede kwartaal ongeveer in de pas zou lopen met die over het eerste kwartaal. Toen haalde de producent van chipmachines 110,6 miljoen euro binnen en boekte het een verlies van 12,2 miljoen euro.
 
De positieve verwachtingen van Asmi zijn niet incidenteel, want het Bilthovense bedrijf gaat ook voor de volgende twee kwartalen uit van beter dan verwachte resultaten.
 
Het optimisme dat Asmi nu etaleert heeft alles te maken met de groeiende orderportefeuille, vanaf de wafer-productie tot en met de assembalge en verpakking van chips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.