Micron profiteert niet van prijsstijgingen

Micron verraste de analisten onaangenaam met een verlies over het fiscaal derde kwartaal.

De Amerikaanse geheugenchipproducent moest over de afgelopen drie maanden een verlies incasseren van 24,2 miljoen dollar op een omzet van 771,2 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg het verlies 313,4 miljoen dollar op een omzet van 818,3 miljoen dollar, maar in dit cijfer zat een 'zware' afschrijving verwerkt van 260 miljoen dollar.
 
De cijfers vallen met name tegen, omdat analisten ervan waren uitgegaan dat de gemiddelde stijging van de prijs voor geheugenchips - met ongeveer 44 procent - tot aantrekkelijker winstmarges zou leiden. Maar deze opsteker werd teniet gedaan door de daling van de chipverkopen met 17 procent vergeleken met de dezelfde periode over 2001.
 
Micron houdt er rekening mee dat de aanhoudend kwakkelende vraag naar pc's ook in de nabije toekomst roet in het eten kan gooien. Het chipconcern profiteert weliswaar van de recente prijsstijgingen van dram's, maar kan door de almaar dalende vraag naar personal computers niet uit de rode cijfers komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.