Alcatel stelt teleur met omzetwaarschuwing

Nog maar kort geleden leek het Alcatel voor de wind te gaan, maar inmiddels luidt de Franse leverancier van telecomonderdelen alweer de noodklok.

De nog in april beloofde operationele winst over 2002, is ineens omgezet in een omzetwaarschuwing plus de verwachting dat dit jaar geen winst zal brengen. Van de weersomstuit gaat Alcatel maar weer fors snijden in zijn personeelsbestand. Tienduizend medewerkers moeten dit en volgend jaar extra de deur uit. Samen met de eerder aangekondigde ontslagen, komt het totale personeelsbestand eind 2003 op zeventigduizend, terwijl dat er nu nog 99 duizend zijn.
 
Even dacht Alcatel de crisis in telecomland te kunnen ontlopen, door al in een vroeg stadium de nodige bezuinigingen en herstructureringen door te voeren. Dat blijkt nu dus niet het geval te zijn. Na de bekendmaking van het slechte nieuws, zakte het aandeel Alcatel met 16 procent. Vlak daarvoor had de koers van Alcatel ook al een oplawaai gekregen vanwege de onheilstijding rond WorldCom.
 
Alcatel moet nog eens 600 miljoen euro aan de kant zetten om de aangekondigde saneringen te kunnen financieren. In dat reservepotje zit overigens al 600 miljoen, die nodig is voor het opvangen van de eerdere ontslagrondes. Analisten gaan er vanuit dat Alcatel dit jaar afsluit met een operationeel verlies van 748 miljoen euro op een omzet van 17,4 miljard euro. Eerder was de algemene mening dat het Franse concern zou uitkomen op een omzet van 19,3 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.