RealNetworks ziet omzet en winst afkalven

RealNetworks rekent voor het huidige kwartaal op verlies en aanzienlijk lagere omzetten.

De leverancier van software en systemen voor streaming media gaat ervan uit dat de omzet over het tweede kwartaal blijft steken tussen de 42,5 en 45 miljoen dollar, terwijl over het eerste kwartaal nog een omzet van 47,2 miljoen dollar werd geboekt. Als gevolg daarvan rekent het bedrijf op een verlies tussen de één en twee miljoen dollar. Over het eerste kwartaal werd nog een winst van 1,04 miljoen dollar geboekt.
 
RealNetworks wijst als oorzaak van de tegenvallende verwachting op de terugval in technologiebestedingen onder met name zakelijke klanten. De problemen doen zich vooral voor bij de systems-divisie, die licenties voor servers verstrekt aan bedrijven. Met deze licenties kunnen deze zakelijke klanten vervolgens streaming media leveren en ontvangen. Wél goed gaat met de particuliere abonneeservice van RealNetworks, die in april nog 600 duizend en inmiddels 700 duizend betalende klanten heeft.
 
Vooral de zakelijke markt is dus het zorgenkindje van RealNetworks, ook omdat het hier terrein verliest aan rivaal Microsoft. In het vierde kwartaal van vorig jaar daalden de inkomsten uit de zakelijke markt al naar 24 miljoen dollar, terwijl eerder een niveau van circa veertig miljoen dollar gebruikelijk was. Over het eerste kwartaal van dit jaar wist RealNetworks zijn inkomsten uit de zakelijke markt slechts op te krikken met 1 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.