Corel ziet omzet en winst fors dalen

Corel Corp, leverancier van desktop-toepassingen, zag in het tweede kwartaal zowel de omzet als de winst fors dalen.

Het Canadese bedrijf noteerde over het op 31 mei afgesloten kwartaal een omzet van 30,8 miljoen dollar, 14,5 procent minder dan een jaar eerder. Verder werd een nettoverlies geboekt van 6,3 miljoen dollar, waar in 2001 nog sprake was van een nettowinst van 2,3 miljoen dollar.
 
Over het eerste halfjaar noteerde Corel een omzetdaling van 9,5 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2001. De omzet in de eerste zes maanden bedroeg 62 miljoen dollar. Over dezelfde periode was er een nettoverlies van 9,5 miljoen dollar, waar in de eerste helft van het vorige boekjaar nog 2,9 miljoen dollar nettowinst werd genoteerd.
 
Volgens het bedrijf zullen de cijfers van het nu lopende derde kwartaal 'consistent' zijn met het tweede kwartaal. Over het vierde kwartaal verwachten de Canadezen een omzetstijging van 15 tot 20 procent ten opzichte van het derde kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-28T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.