AMD luidt opnieuw de omzet-noodklok

Nog maar nauwelijks bekomen van zijn omzetwaarschuwing van amper twee weken gelden, trekt Advanced Micro Devices alweer aan de alarmbel.

De chipproducent houdt er nu rekening mee dat de omzet over het lopende tweede kwartaal in de buurt van de 600 miljoen dollar zal uitkomen. Twee weken hield AMD het er nog op dat de omzet ergens uit tussen de 620 en 700 miljoen dollar zou belanden. Dat was al fors lager dan aanvankelijk was voorspeld door de meeste analisten. Zij hadden gemiddeld genomen gerekend op een omzet van 841 miljoen dollar.
 
De chipproducent wijst als oorzaak van de tegenvallende prognoses naar het verdere verval van de chipprijzen en de aanhoudend zwakke vraag naar personal computers. Toch ziet het ernaar uit dat AMD vergeleken met Intel onevenredig hard wordt getroffen door de aanhoudende prijsoorlog.
 
AMD rekent er nu op dat het operationele verlies over het tweede kwartaal 'substantieel' zal zijn. Op 17 juli volgt de officiële uitslag. Dan presenteert de chipproducent zijn definitieve cijfers over het tweede kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.