Kopieerconcern Océ verrast met winstsprong

Océ overtrof zichzelf en analisten met een kwartaalwinst van 27,9 miljoen euro, 11 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar.

Over het eerste half jaar van 2002 wist het kopieer- en printerconcern een nettowinst te behalen van 53,7 miljoen euro, 1 procent meer dan over de eerste zes maanden van 2001. De kwartaalomzet van Océ steeg met 2 procent naar 826,1 miljoen dollar en ook over het eerste half jaar van 2002 wist het bedrijf een hogere omzet te boeken: 1,625 miljard euro, hetgeen 3 procent meer is dan over dezelfde periode vorig jaar.
 
Océ is nog steeds volop bezig met een herstructurering en hoopt daarmee dit jaar 35 miljoen euro te besparen. De maatregel is nodig omdat het concern in al zijn strategische divisies kampt met de gevolgen van het verslechterende economische klimaat. Doordat klanten hun investeringen uitstellen, verkoopt Océ minder kopieerapparaten en printers. Maar volgens het bedrijf wordt een belangrijk deel van dit verlies goedgemaakt door stijgende omzetten uit software en diensten.
 
Ondanks de economische tegenwind, verwacht Océ dit jaar uit te komen op een hogere nettowinst bij een ongeveer gelijkblijvende omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.