IBM boekt zwaar verlies op harde schijftak

IBM verloor over 2001 en het eerste kwartaal van dit jaar 515 miljoen dollar aan zijn harde schijf-activiteiten.

Het omvangrijke verlies, dat hoger uitkwam dan analisten voorspelden, verklaart de haast van Big Blue om zijn harde schijfactiviteiten over te hevelen naar Hitachi. Die versnelde verkoop levert IBM een bedrag van 2,05 miljard dollar op.
 
Daar staat tegenover dat het concern een last moet nemen van de tussen de 2 en 2,5 miljard dollar voor de afsplitsing van de harde schijftak in een aparte joint venture, waarover Hitachi na een periode van drie jaar de volledige controle krijgt. De harde schijfactiviteiten bieden op dit moment wereldwijd werk aan zeventienduizend werknemers.
 
IBM maakte de verliezen bekend in een rapportage aan de Amerikaanse beurswaakhond Sec. Beleggers hadden er bij Big Blue op aangedrongen sneller opening van zaken te geven over de financiële situatie binnen de harde schijftak. Volgens IBM zal er volgende week tijdens de publicatie van de tweedekwartaal-cijfers een nadere toelichting op de verliezen worden gegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.