Boekhouding WorldCom in 2000 al incorrect

De boekhouding van het inmiddels wankelende telecomconcern WorldCom was al in 2000 niet in orde.

Dit blijkt uit de conclusies van de voorzitter van de onderzoekscommissie, Billy Tauzin. Volgens Tauzin hebben diverse functionarissen van WorldCom al in een eerder stadium gewaarschuwd voor fouten in de financiële rapportage. Maar bij de inmiddels opgestapte topmanager Ebbers vonden ze daarvoor geen gewillig oor.
 
Worldcom bekende ruim twee weken geleden dat het 3,8 miljard dollar had opgevoerd als onterechte kapitaalsinvesteringen. Daardoor zagen de winstcijfers er beter uit dan in werkelijkheid het geval was. De Amerikaanse beurswaakhond Sec is inmiddels een onderzoek gestart naar de boekhoudpraktijken van het concern.
 
Intussen hebben drie Amerikaanse concerns - Citigroup, J.P. Morgan Chase en General Electric - aangegeven, dat ze mogelijk WorldCom van de nodige cash willen voorzien als deze in deze bankroet raakt. Daarmee stellen ze zich garant voor de 25 banken, onder leiding van Deutsche Telekom, die rond de 2,5 miljard dollar aan Worldcom hebben verstrekt en dat geld nu terug eisen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.