Microsoft ziet omzet en winst fors stijgen

Softwarereus Microsoft heeft in het op 30 juni afgesloten vierde kwartaal zowel de omzet als de winst fors zien groeien.

Microsoft noteerde een nettowinst van 1,53 miljard dollar. Een jaar eerder was dat slechts 65 miljoen dollar, al moet worden gezegd dat het vierde kwartaal van het vorige boekjaar een uitzonderlijk lage winst opleverde.
 
Niettemin heeft Microsoft in het afgelopen kwartaal goed gedraaid, zo blijkt ook uit de omzetcijfers. Die stegen met 10 procent ten opzichte van een jaar geleden, van 6,58 miljard dollar naar 7,25 miljard dollar. De softwaregigant verwacht dat de omzet van het nu lopende eerste kwartaal tussen de 7 en 7,1 miljard dollar zal uitkomen.
 
Met de cijfers van het vierde kwartaal zijn de resultaten van het hele boekjaar bekend. In het boekjaar 2001-2002 noteerde Microsoft een omzet van 28,6 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 7,83 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Komt zeker door al die verloren licencies van failliet gegane bedrijven, waarvan personeel elders een doorstart maakt of heeft het anti illegaal beleid van MS toch haar vruchten afgeworpen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.