Sun boekt kleine winst bij dalende omzet

Sun Microsystems boekt bij een omzetdaling van 14 procent in het vierde kwartaal toch een kleine winst van 20 miljoen dollar, maar verwacht in het lopende kwartaal verlies.

Voor het eerst sinds het derde kwartaal van het boekjaar 2000-2001 weet Sun weer een nettowinst te boeken, maar het is de vraag of dit een definitieve ommekeer betekent. Financieel directeur Steve McGowan van Sun houdt in ieder geval sterk rekening met een klein verlies in het nu lopende eerste kwartaal van boekjaar 2002-2003.
 
McGowan verwacht dit boekjaar uiteindelijk wel af te sluiten met een omzetgroei van 10 tot 15 procent, maar stelt dat hij geen brede heropleving van de technologiebestedingen voorziet.
 
In het vierde kwartaal, dat eindigde op 30 juni, zag Sun de omzet met 14 procent teruglopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar; van 4 miljard dollar naar 3,42 miljard dollar. Toch was die omzet nog behoorlijk hoger dan wat analisten hadden voorspeld. Die gingen uit van een kwartaalomzet van 3,29 miljard dollar. Ondanks de omzetdaling wist Sun toch een kleine winst te presenteren van 20 miljoen dollar. Een jaar eerder was er nog sprake van een nettoverlies van 88 miljoen dollar.
 
Wat betreft de voorlopige jaarcijfers komt Sun voor het fiscale jaar 2001-2002 uit op een totaalomzet van 12,5 miljard dollar. Ondanks de onverwachte winst in het vierde kwartaal moest de onderneming zich wat betreft het hele boekjaar neerleggen bij een nettoverlies van 628 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.