Nortel verliest omzet maar haalt doelen

Nortel Networks zag zijn omzet in het tweede kwartaal met bijna twee miljard dollar dalen vergeleken met een jaar eerder. Het bedrijf is echter niet ontevreden.

Die relatieve tevredenheid laat zich verklaren door het feit dat de Canadese glasvezelreus keurig de gestelde doelstellingen heeft gehaald. Voor het eerst sinds tijden ziet het telecombedrijf zich niet gedwongen extra medewerkers te ontslaan.
 
Toch boekte Nortel een kwartaalverlies van 697 miljoen dollar, waardoor het nettoverlies in de eerste helft van dit jaar uitkomt op 1,54 miljard dollar. Dat lijkt in eerste instantie veel, maar is een schijntje vergeleken met de 22 miljard dollar nettoverlies die over de eerste zes maanden van 2001 werd genoteerd.
 
Het netwerkbedrijf boekte over het tweede kwartaal van 2002 een omzet van 2,77 miljard dollar. Een jaar eerder noteerde Nortel nog 4,61 miljard dollar over dezelfde periode. Over de eerste zes maanden van het jaar zag de onderneming de omzet bijna halveren ten opzichte van het eerste halfjaar 2001: van 10,36 miljard dollar naar 5,68 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.