Unisys noteert winststijging bij omzetdaling

It-dienstverlener Unisys heeft in het tweede kwartaal van 2002 een nettowinst geboekt van 42,2 miljoen dollar. Een jaar eerder was dit nog 12,1 miljoen dollar.

Vorig jaar was er weliswaar sprake van een buitengewone last na belastingen van 17,2 miljoen dollar voor het aflossen van schulden. De omzet in het tweede kwartaal van 2002 liep terug met 7 procent naar 1,36 miljard dollar, tegen 1,46 miljard dollar in dezelfde periode van 2001.
 
President-directeur Larry Weinbach van Unisys is uiteraard tevreden. "Ondanks zwakke bestedingen en uitstel van beslissingen rond it-projecten bij onze klanten, behaalden we de financiële doelstellingen. Een cruciale factor in onze winstverbetering is de margeverbreding in de dienstenactiviteiten, die zorgden voor 76 procent van de omzet in het tweede kwartaal. In het laatste jaar hebben we de marges op de dienstenactiviteiten steeds verbeterd en bereikten we een operationele marge van 5,8 procent in het tweede kwartaal van 2002, een stijging van 5 procent ten opzichte van een jaar geleden."
 
Unisys' doel voor de lange termijn is een operationele marge van 10 tot 12 procent te behalen. De onderneming noteerde in het tweede kwartaal in de Verenigde Staten een teruglopende omzet met 8 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. De omzet in internationale markten liep terug met 6 procent.
 
In het eerste half jaar van 2002 bedroeg de nettowinst 74,9 miljoen dollar. In dezelfde periode van 2001 was de nettowinst 81,4 miljoen dollar (inclusief de eerder genoemde voorziening voor het aflossen van schulden). De omzet in de eerste helft van 2002 bedroeg 2,72 miljard dollar, tegen 3,09 miljard dollar in de eerste zes maanden van 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.