Texas Instruments sluit kwartaal goed af

De Amerikaanse halfgeleiderproducent Texas Instruments sloot het afgelopen tweede kwartaal af met een hogere omzet en een positief winstsaldo.

Over de afgelopen drie maanden steeg de omzet van TI met 6 procent naar 2,16 miljard dollar, vergeleken met 2,04 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. De Texaanse chipproducent boekte een nettowinst van 95 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 197 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
 
Het ziet ernaar uit dat de investeringen van TI in verfijndere chiptechnologieën zich beginnen uit te betalen. Texas Instruments digital signal processors (dsp's) worden op dit moment al in circa de helft van de mobiele telefoons wereldwijd gebruikt en er is nog steeds vraag naar.
 
Over het tweede kwartaal steeg het aantal orders naar 2,29 miljard dollar, hetgeen 20 procent meer is dan over het eerste kwartaal. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar steeg het aantal voorbestellingen zelfs met 34 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.