Infineon weet verlies te beperken

Infineon leed over het afgelopen kwartaal een kleiner verlies dan verwacht. De Duitse chipleverancier incasseerde een verlies van 76 miljoen euro, tegenover een verlies van 371 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar.

Infineon vormt een uitzondering op de regel binnen de halfgeleiderindustrie, die over het algemeen te kampen heeft met tegenvallende resultaten. Infineon wist zijn omzetcijfer met 9,4 procent op te schroeven naar 1,40 miljard dollar. Over dezelfde periode vorig jaar was dat nog 1,28 miljard dollar.
 
Voor de korte termijn verwacht Infineon geen sterke verbetering van de resultaten. De chipmaker gaat er namelijk vanuit dat de prijsdruk zal toenemen, ondanks een lichte opleving van de vraag.
 
Per divisie zien de resultaten bij Infineon er sterk verschillend uit. Zo incasseerde de geheugenchip-tak van het bedrijf een verlies van zeventien miljoen euro en de draadloze divisie een winstje van twee miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.